Veggie tortilla s avokádový krémom pikantným šošovicovým ragú so zeleninou a syrom

Cibuľu spolu s cesnakom, cuketou, chilli a mrkvou nakrájame na malé kocky a necháme orestovať  na kokosovom oleji. Pridáme nakrájané paradajky a znovu orestujeme. Zmes osolíme, okoreníme, pridáme rímsku rascu, kukuricu, fazuľu a necháme dusiť približne 15 minút. Zmes by mala mať hustú konzistenciu, aby nám z tortilly nevypadávala. Hotovú zmes zjemníme maslom, dochutíme cukrom a čerstvo nakrájaným koriandrom. Kyslú smotanu spolu s avokádom, soľou, čiernym korením a 1 strúčikom cesnaku rozmixujeme na jemný krém. Na zohriatu tortillu pridáme hotové šošovicové ragú, vymiešané listy baby špenátu s olivovým olejom, nastrúhaný syr, avokádový krém a opatrne zabalíme. Opekáme na kvapke olivového oleja v grile alebo na panvici zo všetkých strán, kým sa syr nerozpustí, tortilla nenadobudne zlatistú farbu a nebude chrumkavá na povrchu. Hotovú tortillu prekrojíme, polejeme krémom a pridáme pár lístkov koriandru. Dobrú chuť!

Ingrediencie

  • 4ks tortíl
  • 3 väčšie paradajky
  • 150g šošovice (namočenej cez noc)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1ČL rímskej rasce
  • 2ks avokáda
  • 1 menšiu cuketu
  • 2PL extra panenského olivového oleja
  • morskú soľ
  • Čierne mleté korenie
  • 60g baby špenátu
  • 80g kukurice (mrazenej alebo sterilizovanej)
  • 1 väčšia cibuľa
  • 50g Fresh Basic masla
  • Hrsť čerstvého koriandru
  • 2PL kokosového oleja Fresh Bio
  • 200g kyslej smotany Fresh
  • 1 väčšiu mrkvu
  • 80g syra Royal Fresh Basic
  • 1PL chilli vločiek